pondělí 21. května 2012

Nový Spidey od Egmontu



                                                              
Možná jste si toho všimli, možná ne. Měsíčník Velkolepý Spider-Man, který vydával Egmont od roku 2007, přestal zničehonic vycházet a nahradil ho nový časopis pojmenován prostě Spider-Man. A bohužel, je to změna k horšímu. Co si budem nalhávat, už i Velkolepý Spider-Man bylo čtení primárně určeno pro děti, ale občas se tam nějaký ten dobrý komiks našel – navíc ve svých počátcích hezky caparty vzdělával ve znalostech o Marvel universu. Nový časopis cílí na ještě mladšího čtenáře a odrostlé fanoušky nemůže absolutně ničím zaujmout. Je to takové spider-manovské Sluníčko. Abyste měli představu, nabízím Vám popis druhého čísla této novoty.

Hned prvním negativem je cena. Za 60 Kč dostaneme šmejdskou hračku a časopis co má jen 34 stran (do kterých počítá i obálku). Snad jediným pozitivem je absence jakýchkoli reklam a vcelku kvalitní papír. Lehce WTF je i obálka. Ve Velkolepém Spider-Manovi vždycky lákala na obsah komiksu –věděli jste s kým a proti komu se bude bojovat, a dle toho si časák případně koupit. Tady máte smůlu. Na obálce je Spidey s Lizardem, Egmont na facebookovských stránkách inzeruje Doctora Octopuse a komiks je nakonec o Scorpionovi. No vyznejte se v tom někdo.

Ale dost keců okolo, přejděme konečně k samotnému obsahu. Máme tu galerii obrázků, něco jako pidiúvodník, obsah (proč proboha?), hromadu hádanek a podobných blbin a caparti si dokonce můžou vyrobit vlastní pavučinomet. Konečně začíná komiks a s ním přichází i další zklamání – oproti Velkolepému Spider-Manovi je zkrácen na pouhých 11 stránek, což je setsakra málo (a k tomu ještě úvodní stránka uvozuje, o čem že to bude). Děj je velmi stručný – Spidey skáče po střechách a Jameson na něj pošle Scorpiona. Tím končí první část a začíná další porce blbin.  Na dvoustránce se objevuje z obálky avizovaný Lizard a je tu o něm (a i o Spideym) pár informacích a následně plakát. Toť k Lizardovi vše. Dál tu máme opět hádanky, puzzle (ano děti, rozstříhejte si časopis) nebo velmi originální hru (dva hráči střídavě hážou mincí – pana má bod, orel nemá bod). Na další stránce se objevují informace „z pavoučího deníku“ – vcelku hezky je tu popsán pavoučí smysl a o něco hůř Scorpion, a konečně dokončení komiksu (které se opět jmenuje část 1). Spidey se pouští do boje se Scorpionem, který po třech stránkách přeruší jakýsi vědátor s injekcí, která dokáže Scorpiona vyléčit. Tomu se to samozřejmě nelíbí a tak musí zasáhnout doktor Spidey a vakcínu mu píchnout sám. Konec. To bylo ale napínavý, ještěže to všechno dobře dopadlo (zajímavé je, že to vypadá jako by se v komiksu Spider-Man a Scorpion setkali poprvé). Komiksem končí i časopis – najdeme tu už jen řešení hádanek a kupon na předplatné.

Verdikt: Pokud nejste capart mladší šesti let, ruce pryč! Komiks ustupuje do pozadí a prim tu hrají hádanky a ostatní blbinky. Raději sáhněte po Ultimate Spider-Manovi od Crwe.

Žádné komentáře:

Okomentovat